En forårs i Gudenådalen 2010

En hel uge uden tid til cyklen, men i dag var der, og det passede perfekt med at kunne cykle til Ulstrup og deltage i Lions club Hvorslev en forårsdag i Gudenådalen. Et cykelløb som blev kørt første gang sidste år.
I år havde man ændret ruten en lille smule så en runde kun var 22,5 km i stedet for 27 km. Det gjorde dog ikke noget.

Det er et utrolig godt løb ikke særlig stort, men meget godt arrangeret. De steder hvor der kunne være problemer var der folk til at stoppe trafikken. Svingene var fejet for sand så hvad kan man ønske mere.
Flemming, Alex og Allan fra klubben var også mødt op, så der var jo mulighed for at følges, men det blev nu ikke ret længe. Min ide var ellers at det bare skulle trille stille og rolig.
Det fik jeg så hurtig ændret på. Lige så stille var jeg med i spidsen af gruppe 2, og farten var forholdsvis høj. Halvvejs rundt på første runde gik gruppen lidt i opløsning på en mindre bakke. Jeg holdt mit tempo og endte på den måde alene i front. Det var så her jeg skulle have været smart og lade mig falde tilbage, men det gjorde fjolset ikke og jeg kørte solo frem til og halvejs op af Daugbjergvej. Daugbjergvej er rutens kritiske punkt med en stejl og forholdsvis lang stigning. Jeg fulgte med opad bakken, men måtte slippe på den næste bakke fra Amstrup op mod Forten, og finde mit eget tempo. Det var noget hårdt at komme frem i vinden alene og desuden tager det også tid at komme sig mit kække udlæg.
Ærlig talt overvejede jeg seriøst at kaste håndklædet i ring efter 2. omgang, men fik overtalt mig selv til endnu en omgang. Inden jeg drog ud på den fik jeg lige fyldt flasken og stoppet en banan i lommen. Uha Daugbjergvej var hård 3. gang, men værst var det faktisk fra Amstrup og helt ud på den anden side af Tåstrup. Svagt stigende terræn og vinden lige på snuden. Vinden føltes som om den var tiltaget. Jeg begyndte at få lidt krampe i læggen, men fik det hurtig afværget ved at cykle i et lille gear og høj kadance.
Halvejs rundt på 3 omgang indhentede jeg et par fra mellem distancen. De kørte meget langsomt, men bare det at se andre rytter og køre forbi var godt for moralen. Efterhånden var jeg da også helt frisk på sidste omgang. Det fik Daugbjergvej dog hurtig ændret på. Jeg gik helt i stå men det var jo bare med at blive ved. Kort efter jeg fik vinden i ryggen kunne jeg se en rytter længere fremme, og tænkte straks på om jeg kunne nå at hente ham. Det tvivl jeg dog lidt på da jeg kom opad Klepgapsvej for der var han en lille kilometer foran, men på den bakke hvor det hele var gået i stå på første omgang lykkedes det mig næsten at nå ham og kort efter var der kontakt. Han var glad for at få følgeskab, og vi fulgtes ad de sidste kilometer fra Gerning og til mål. 
Hvor var jeg glad for at se stregen, og jeg kørte de 89 km på 3:05:51. Der var ikke mange tilbage i målområdet, så efter jeg havde fået mit diplom kørte jeg hjem. Det gik meget langsomt hjemad. Kræfterne var simpelthen brugt op. Da jeg kom hjem fik jeg lige en besked fra Flemming han var udgået pga defekt krank, og Alex var også stået af. Allan mødte jeg på vej ind til mål men i modsatte retning. Har ikke vished for det, men jeg har ikke bemærket han skulle være smuttet forbi mig, så jeg tror også stoppet før alle 4 omgange var kørt.

112,56 km
4:00
28,14 km/t

Dette indlæg blev udgivet i 2010. Bogmærk permalinket.

3 Responses to En forårs i Gudenådalen 2010

 1. Allan Jessen skriver:

  Det har du fuldstændig ret i, efter 3 omgang skulle jeg bare have noget at spise og da jeg faldt en rigtig god plads i solen havde jeg svært ved at komme igang igen. Men jeg fik det ud af det jeg ville en tur på over 100 km.

 2. Heidi Knudsen skriver:

  Hej Henrik…

  Min søn victor på 8 år, har ikke ondt af jer at Daugbjergvej er hård, for som han sagde “de skulle nødig snakke, jeg kører den jo hver dag, med skoletasken på ryggen”..

  Der er billeder fra løbet hvor du er med på http://www.hvorslev.lions.dk

  vh Heidi Knudsen

 3. Henrik skriver:

  Hej Heidi.
  Det kan jeg godt se, min “skoletaske” sidder så bare på maven 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.