Soppetouren 2014

Cykelbørsen ringede kl 13 i eftermiddag at mit hjul var klar, så det kunne jo ikke være bedre. Jeg havde nemlig sat næsen op efter jeg ville være med i soppetouren i år efter sidste års fravær. Soppetouren er et kort men intens løb på knap 32 km, som jeg kun kan anbefale man prøver, og selvom det er kort så kan man sagtens få brugt sig helt op hvis man vil.

Vejret så ikke for lovende ud sidst på eftermiddagen, men det fik heldigvis regnet af til jeg skulle køre. Trillede roligt af sted i god tid til at få start nr. og nåede faktisk en lille tur mere på et par kilometer sammen med Nikolaj, Tobias og en mere fra Hammershøj jeg desværre ikke lige kan huske navnet på.
Godt løsnet op i stængerne var vi klar til start som er med Master de første par kilometer inden løbet bliver givet fri. I forhold til min deltagelse i 2012 havde Masteren sat et mere roligt udgangstempo hvilket holdt det hele samlet, så det var fint.
Jeg startede næsten oppe foran, men må bare erkende jeg ikke er god til det med at køre i flok endnu, så jeg faldt stille men sikkert ned bag i.
Jeg syntes det var for risikabelt at prøve at komme frem når vi fyldte hele den smalle vej, så da vi svingede ind på Højmarken var jeg faktisk bagerst, men efter et møde med en lastbil i bunden af bakken op til Læsten, som tvang alle ind på en række blev der plads til at avancere op igennem feltet. På toppen af bakken havde jeg 100-150m op til en større gruppe jeg regnede med var de forreste, og det lykkedes mig at fange dem ved Fussingø.
Pulsen var selvfølgelig oppe i det røde felt og måtte bare finde mit tempo opad næste bakke, men til min store overraskelse gik det faktisk fint og jeg var i stand til at øge farten mod slutningen. Der var dog 9 mand som havde fået et hul til mig, så jeg måtte forsætte min jagt. Kirkebakken op mod Svinding var næste forhindring og jeg fangede kun en enkelt opad den. Igen holdt jeg et jævnt hårdt tempo op uden at køre over grænsen, så jeg røg på den store klinge med det samme jeg var oppe, og fik fanget Tobias og en mere. Jeg gik frem og trykkede til for at fange gruppen foran. Desværre kunne mine 2 klubkammerater ikke hænge på. Det lykkedes at hente 7 mands gruppen da jeg kom ned på landevejen.  Nu skal du bare ligge på hjul lidt tænkte jeg, for havde brug for at få pulsen lidt ned, men i slugten ved spejderhytten gik den helt i stå. Total ugennemtænkt trykkede jeg til en gang mere, og kunne godt mærke det ville komme til at koste opad Højmarken, men om ikke andet så lykkedes det mig da at komme helt op foran tænkte jeg. Havde så ikke lige set der var 2 der var stukket. Det fandt jeg først ud af senere.
Hvorom alting er gik jeg først ind på Højmarken og overlod hurtig fronten til de andre, og måtte slippe 200 m fra toppen. Skønt mit private heppekor i form af Randi og ungerne stod på toppen lykkedes det mig ikke at komme op igen, men prøvede så nogenlunde at holde afstanden til gruppen resten af vejen til mål. Hvilket gik ok.
Alt i alt en sjov oplevelse med høj intensitet endnu engang.

31,3 km
53 min 55 sek

Det blev faktisk ny personlig rekord på turen en forbedring på 3 min 22 sek. så det er jeg da glad for.

link til ruten/data http://connect.garmin.com/activity/513251038

Dette indlæg blev udgivet i 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.