Godt Nytår

1. Januar så må det være på tide at lave en status raport på året 2009, og man kan vel næppe finde en bedre måde at gøre det på end med en cykelture. Skønt kong Vinter har taget fat om Danmark denne vinter kunne de -5 grader ikke stoppe mig. Godt klædt på fandt jeg mountainbiken frem. Jeg synes det var for risikabelt på de smalle racer dæk. Nu var jeg så heldig at formiddagens klare vejr blev afløst af lidt snevejr dog i små mængder. Det var sgu køligt, men efter lidt tid var det ok. Turen var kun på landevej og den blev heller ikke voldsom lang ca 24 km på en god time. Det var der jo ikke meget racer over men det var jo heller ikke meningen. Det var lækkert at køre i den friske luft og ren afslapning.

Det med at tænke tilbage på året der gik fik jeg ikke gjort så meget, så det vil jeg gøre nu.
Jeg vil ikke sige min træning til årets mål Nordjylland rundt var speciel strukturet. Jeg blev bare ved med at øge længden på mine ture og sidst i juni var jeg oppe på 200 km solo på en enkelt tur. Det begyndte at se lovende ud med at gennemføre løbet i august også i en god tid, men som i nok husker gik sommeren så ikke så godt pga dødsfald i familien, og det tog lige lysten væk, men lidt fik jeg da cyklet og en med en vejrudsigt der lovede en hel regnvejrsdag med masser af blæst stillede jeg til start d 15 august. Hurtig blev jeg alene pga punkteringer, og mit mål med den gode tid var væk. Nu kunne det faktisk blive en kamp bare at nå i mål. Heldigvis mødte jeg en fantastisk nordmand, og vi fulgtes ca de sidste 200 km. Det var en helt igennem en positiv oplevelse i alt det sure med punkteringer og dårligt vejr, at møde en og sammen klare strabadserne. Du skal have mange tak endnu en gang for at vente på mig ved de 2 punkteringer jeg havde.

efter turen i det nordjydske var der ikke noget jeg skulle nå, og det hele blev mere afslappet. Jeg investrede i en mtb og har kørt en del i skoven i september og oktober, men pga manglende tid og dårligt vejr blev der sidste par måneder af året næsten udelukkende trænet indendørs på min Tacx cosmos. Det er blevet til 24 timers sveddryppende træning, så skønt jeg ikke har skrevet så meget på bloggen har jeg da rørt mig lidt.

Total træningsmængde 2009 

9092 km
  326 timer

2010

Jeg har faktisk ikke noget konkret mål i år. Jeg stod ellers med muligheden for at få en drøm til at gå i opfyldelse. Naboen vil nemlig have mig med til at køre La Mamotte, og først havde jeg sagt ja, men pga efterfølgende løn nedgang og usikkerhed omkring hvorvidt jeg kan beholde mit job har jeg meldt fra.
Pga alt dette er jeg startet som vinduespudser. I første omgang som bibeskæftigelse, men når jeg får en ide kan jeg være svær at stoppe og derfor tror jeg, at jeg går hele vejen. Vil ihvertfald prøve om det er muligt at få kunder nok til at være herre i eget hus.
Det kommer selvfølgelig til at gå ud over min træningsmængde. Derfor er der heller ikke et bestem løb som mål men derimod noget helt andet.
 2010 skal være et år hvor cykling bliver brugt som ren afslapningsterapi. Det skal ikke forståes sådan jeg bare vil køre på en gammel damecykel, men mere nyde den begrænsede tid jeg får i forhold til 2009. Turene vil helt sikkert byde på nogle flotte naturoplevelser, og forhåbenlig noget sjov og sikkert en masse snak 🙂

Godt Nytår allesammen

Dette indlæg blev udgivet i 2010. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Godt Nytår

  1. Heidi skriver:

    Hm kan jo så tænke over..hvordan du ville lokke mig ud på tynde racerdæk i dag..og alligevel selv se risiko 😉 he he din monkey! Lyder til at du trods alt nød den virkelig frysende vind i de små kinder. Kors det var koldt! Flot du holdte dig på cyklen en hel time trods alt!

    Dine planer næste år..jamen vi kan vel godt have ambitioner om gode hårde danske løb. Jeg siger selv fra over for udlandet og nyder det der byder sig her i landet. Også økonomi indblandet der! Men i år ligger Grejsdal og viborg classic heller ikke samme dato..efter hvad CMV siger. Så Maj bliver vel en top-måned for os 😛
    Jeg lover dig..selvom der nok går en rum tid inden jeg er ude på landevejen, så slipper jeg en masse energi i træning i center, så jeg bare kan være lidt med! Så vi må jo ligge os fast på Grejsdal og Viborg classic..som mål i år…

  2. Touborg skriver:

    Godt Nytår,

    Det var da en fantastisk måde at starte det nye cykelår på.

    En skam med Marmotte, det må være et vildt stort løb at deltage i tænker jeg også. Havde selv tænkt på det løb, men med nyheden om at hustruen venter vores barn nr. 2 til Marts, var det pludselig ikke relevant alligevel. Men det afvikles igen, heldigvis.

    Tilgengæld må det være fedt evt. at blive selvstændig. Held og lykke med det. 🙂

  3. Henrik skriver:

    Heidi det skal du ikke ligge for meget i. Nu da du ikke var med kunne jeg jo godt køre på de lidt mindre veje. Havde du været med havde vi da slette ikke kørt sådan nogle steder. Vi skal jo ikke have dig skadet inden sæsonstart
    Ja nu må vi se hvad det bliver for nogle løb der kommer på tale. Grejsdal er ihvertfald et af dem jeg gerne vil køre hvis det kan passe ind i min kalender og så tror jeg måske Nordjylland rundt kunne kræve en rematch 😉

  4. Allan skriver:

    Det er dejligt at høre at både du og Heidi ingen planer har for 2010, men det skal I ikke være kede af for jeg har planer med jer og for jer.
    Så hæng I bare i.
    Og Marmotte kan jo også gennemføres til næste år.

  5. Heidi skriver:

    ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz hva sover du???

  6. Henrik skriver:

    Ja Bamsefar er gået i vinterhi 😛
    Nej jeg træner lidt på tacx’en men det er der ikke så meget at fortælle om, og da slet ikke med den negative formudvikling jeg er i 🙁

  7. Gunnar skriver:

    Hallo Henrik og alle andre danske syklister som leser denne fine bloggen !

    Dere er heldige som alt nå kan ut på sykkel. Her er det 40- 50 cm sne og minus 4 – 10 grader de fleste dager. Så på oss blir det spinning.

    Men nå er det snart tid for en flott tur fra Kristiansand til Hovden ! 216 km med tilsammen 1600 høydemeter ! En riktig god prøve på om både ben og hode tåler det hele ! Løpet går i siste helgen i mai, og jeg tar som sagt gjerne med gjester fra Danmark ! Det er tilmedlingsfrist innen 1 mai (normalt) og de som er interessert kan gå inn på http://www.colorlinetour.no for å se mer !

    Jeg har overnattingsplass til flere i vårt hus, og det er vanlig å bli en natt på Hovden slik at man får med seg banketten !!

    Tenk på det mens dere koser dere ute på sykkel der nede i de sydlige strøk !!

    Med vennlig hilsen

    Gunnar

Der er lukket for kommentarer.