En tur i Molsbjerge

I dag var var jeg så heldig at svigermor gav aftensmad, så hvad var mere passende end at tage cyklen derud. Jeg sendte Randi og ungerne i forvejen, så kunne de nemlig lige blive klippet hos hendes fætters kone. Turen blev endelig bestemt her til morgen. Jeg tjeckede lige DMI, og de mente det skulle holde tørt ind til midt på eftermiddagen, så det var bare med at komme afsted. Den tur jeg plejer at køre er 101 km, men lagde en lille krølle på omkring Helgenæs. På den måde kom turen næsten på Grejsdals længde, 129 km 935 højdemeter var ifølge bikelog dagens menu.

Kl 9:15 var der afgang, og det gik faktisk jævn godt. Den første time bragte mig til Hadsten, og til turens kedligste stykke. Det er bare landevej med masse af biler herfra og til Krajbjerg. Det var bare med at holde på, og den eneste vind der var skabte jeg selv. 
I Krajbjerg drejer jeg fra mod Vorre, og så bliver turen rigtig smuk, også selv om det efterhånden var noget overskyet. Herfra køre man omkring Følle strand til Rønde og Kalø. Her var snittet på lige knap 32, så det var jo super.

Følle strand

Følle strand

Kalø slotsruin

Kalø slotsruin

Kongsgårde herfra kan man se kranerne på havnen i Århus. Det er bare ikke nemt at se på billedet så i må tro mig

Kongsgårde herfra kan man se kranerne på havnen i Århus. Det er bare ikke nemt at se på billedet så i må tro mig

Ved Egense Havhusene drejede jeg ned over Mols. Det blev faktsik hårdt herfra. Der var lidt vind sydfra her ved kysten, og så begyndte det for alvor at gå op og ned hele tiden. Det er underlig som det påvirker mig mentalt. Det irretere mig at knokle afsted, og mærke den ekstra vind. Det at køre opad er hvad det er, men det med vinden bliver jo ved med at være der, og kræver en konstant ekstra kraft, og ind imellem føler man bare ikke man orker at blive ved med at holde trykket.
Da jeg kom til Kongsgårde holdte jeg ved en Brugs og købte en cola. Det gav lige 7 min pitstop. Det betød så det var hårdt at komme igang igen. Det blev selvfølgelig ikke bedre af det gik op de første 300-400 m. Selvom jeg kørte et par gear lavere virkede det fuldstændig umulig at få kadancen op på de 80-90 stk som jeg plejer at træde. Det blev dog bedre efter en 10 minutters tid, og nu var jeg efterhånden snart ved Ørby mit på Helgenæs hvor jeg køre på tværs og nord på langs østkysten. Fedt var det at køre nordpå for det gav følelsen af at have vinden i ryggen selvom der ikke var så meget af den. Dog var trætheden ved at være et tema. Når det gik op blev det svære at holde farten. Sidste alvorlige bakke var ved Fuglsøcenteret. En halv lang bakke som stiger af nogle gange.
Herfra går det ned og lige ud mod Ebeltoft og farten kom igen op. Ebeltoft  ca 20 km tilbage, og så var det bare med at holde snittet det sidste stykke.
Endelig fremme til en kold cacaomælk, en rugbrød, og et tiltrængt bad. Bagefter var der lige en halv times hvil på sofaen inden Randi og ungerne dukkede op herligt. Her i skrivende stund har jeg det godt. Lidt træt i benene, men ellers godt tilpas, og nu skal jeg hvis bare have en forholdsvis let uge inden det for alvor går løs i Vejle næste søndag

 http://www.bikelog.dk/loadrutever8.php?id=4817

129,46 km
4:13:15
30,67

Dette indlæg blev udgivet i 2009. Bogmærk permalinket.