Mors Rundt

For et par år siden havde vi lejet et sommerhus på Mors, og her fandt jeg ud af det bare er en flot ø at cykle på. Jeg cyklede den faktisk rundt 2 gange den uge vi var der.
Jeg har siden foreslået min nabo at han skulle tage med der op for at få en fin tur.
Her til pinse var han så brændt så varm på ideen at han sagde ja til projektet. Om det skyldes at han opdagede der faktisk var ved at være noget i stængerne den anden aften skal jeg lade være usagt.
Randi skulle desværre arbejde pinsedag så jeg måtte lige fedte lidt for Anja så hun kunne holde øje med ungerne indtil Randi kom hjem over middag. Vi tog godt nok bilen til Mors ca 5 kvarters kørsel her fra Løvskal. og vi ankom kl ca 10:15 til en svag vind vind lidt diset men solrigt vejr. bilen parkerede jeg lige syd for Nykøbing
Cykler blev gjort klar og et kvarter senere trillede vi nord på ind igennem Nykøbing.

Sallingsund

Sallingsund

Efter lidt hukommelses vanskeligheder fik jeg endelig stillet skarp på ruten, og efter godt en time stod vi og kiggede udover Feggeklint. I mine øjne et at have de kønneste steder på Mors. Efter et hurtig stop her hvor jeg lige fik taget et billede forsatte vi i vores rolig tempo nedover vestkysten af øen.
Vi havde aftalt på forhånd at der skulle holdes et roligt tempo så det blev der.
Kan dog lige indskyde at den nordlige del af øen faktisk indeholder en del bakker, så det kan jo nok holde farten lidt i ro. Især når man tager i betragtning det er min første tur over 100 km i år.

Feggeklint

Feggeklint

Mors

Efter små 3 timer var vi i Karby og her gjorde vi hold for at få lidt at spise. Naboen var nemlig hundesulten, og vist nok også ved at gå tør for vand. Købmanden i Karby er ikke nogen stor købmand, så Peters ønske om en sandwich kunne han ikke opfylde, men tilgengæld havde han nogle meget tørre gulerods boller, samt noget dejligt koldt vand. Da vi havde indtaget denne 3 stjernet middag kørte vi videre i det dejlige varme pinsevejr.
Inden længe kom vi forbi Agerø, også et af de gode steder på øen. Her er landskabet mere fladt, men så længe man køre langs kysten er det jo altid en fornøjelse.
Selvom vi havde kørt et roligt tempo kunne jeg efterhånden godt mærke trætheden komme snigende i benene eftehånden som vi nærmede os de 80-90 km. Vi var kørt lidt væk fra kysten nu og landskabet var meget hjemmeligt at se på. Det sammen med trætheden gjorde måske den sidst del lidt mere stille ihvertfald for mit vedkommende.

Vi var dog også snart ved vejs ende på en fantastisk tur i et mindst lige så fantastisk vejr, og døm selv ud fra disse 2 billeder af naboen ser han ikke også lidt træt ud 😀

Før

Før

Efter

Efter

Peter havde været så fornuftig at tage køletaske med og i den var der en dejlig kold kakaomælk den lappede vi i os med velbehag. Inden turen gik hjem til familien hvor vi afsluttede med at grille alle sammen.
Tak for turen gulerodsboller og kakaomælk

111,43 km
4:02:06
27,6 km/t

Dette indlæg blev udgivet i 2012. Bogmærk permalinket.

One Response to Mors Rundt

  1. Peter skriver:

    Selv tak, det var jo en skøn tur.

    Ser godt nok lidt brugt ud på sidste billede, men synes hellere man skal zoome ind, og se de velplejede ben istedet 🙂

Der er lukket for kommentarer.