En forårsdag i Gudenådalen 2011

Igen i år stillede jeg op til Lionsclub Hvorslevs en forårsdag i Gudenådalen. Det skulle have været mit først motionsløb sammen med min nabo, men desværre pådrog han sig en skade på løbeturen igår, så han måtte desværre melde fra hertil morgen. God bedring til ham og så håber jeg du hurtig er tilbage.

Nå men altså fik fyret op under cyklen lidt i 9, og i rolig tempo kom jeg de 11 km til Ulstrup. Hurtig fik jeg meldt mig på 4 runder ialt 90 km. Der var ingen fra klubben og se, men der gik ikke længe før jeg så nogle kendte ansigter. Det er jo altid dejligt. Vi var faktisk 7 fra RCK der stillede til start på 3 og 4 runder.
Der var mange deltager i år ca 60 mere end sidste år så det samlede deltager antal var på 175. Ganske flot synes jeg

Starten gik lidt forsinket men afsted det gik, og allerede første gang på Daubjergvej kunne jeg godt fornemme at jeg ikke var så skarp som tidligere, men jeg kom dog ikke sidst op.
Jeg havde set Flemming fra klubben en 100 m foran mig på den sidste del af stigningen, så gav gas da jeg nåede toppen for jeg ville gerne have lukket hullet. Desværre gjorde de også det oppe foran, så efter 3/4 af første runde at have jagtet gruppen foran opgav vi forfølgelsen og samlede hurtig en gruppe på 10 mand.
I Gerning var jeg lige ved at slippe men fik lige hægtet mig på, på den sidste del af bakken. Det var godt for så havde jeg nogle at ligge i læ ved ind  ad Busbjergvej til Ulstrup.

Jeg havde brugt mange kræfter på 1. runde og havde kørt med meget høj puls, og da vi ramte Daubjergvej for 2. gang måtte jeg simpelthen droppe at følge gruppen. Ellers ville jeg være helt i det røde felt inden toppen og ville så ikke være i stand til at følge dem alligevel. 
Øv Henrik tænkte jeg nu kommer du til at køre alene de sidste 3 omgange ligesom sidste år, men tag dig nu sammen og gennemfør i nogenlunde samme tid som sidste år.
Jeg havde på hele 2. omgang kun 500-600 m op til en lille gruppe på 6 mand men jeg var ikke i stand til at lukke hullet.
På opløbsstrækningen hvor jeg var på vej ud på 3. omgang blev jeg overhalet af de hurtige på 45 km ruten som var blevet sendt afsted efter mig.
Det er et hårdt slag for moralen især når man skal til at tage hul på Daubjergvej for 3. gang. Jeg kiggede ned på computeren 11 km/t skrev den og det var altså ikke sådan jeg følte jeg havde mere at give af.
Det var dog ligesom jeg fik nye luft da jeg kom op og 3. omgang gik faktisk ret godt syntes jeg.

Jeg fik hentet den lille gruppe foran da vi kom til Gerning. Uheldigvis havde de ikke mere at skyde med så det ud til, og desuden var de kun 67 km ruten altså 3 omgange.
Derfor kørte jeg også alene da jeg tog hul på Daugbjergvej for sidste gang. Føj for pokker den var ved at være streng måtte den gang helt ned på 9 km/t på de stejleste stykker. Heldigvis var det sidste gang.
Jeg hilste og takkede for i dag til alle flagposterne på ruten for deres fine indsats. Det er jo rart at der er nogen der gider bruge det meste af en søndag fordi en flok drengerøve vil køre cykelløb.

Ikke kun benene var ved at være møre. Min hånd begyndte også at sove, så det var svart at finde en ordentlig stilling på cyklen. Det var så småt begyndt på 3. omgang men nu var det mere eller mindre konstant. Jeg prøvede at sidde og bøje og strække fingerne, men det var sgu ikke videre behageligt. Jeg kunne bare mærke hvordan et heller andet ligesom gav sig fra albuen og helt ned i hånden. Det gjorde ikke ondt men behageligt var det altså ikke.
Kan ikke lade være med at tænke på om det er en bivirkning fra min skulderskade sidste år, for det vil da være noget træls hvis ikke man kan tage en tur på 3 timer uden at skulle bøvle med det.

Nok om det. Kort før Gerning hvor jeg igen havde fået modvind fik jeg endelig selskab. Han spurgte om vi skulle følges til mål og det gjorde vi så eller næsten for jeg havde ikke mere ´tilbage da vi kom til byskiltet så det var en smal sag for ham at gøre væk de sidste 500 m.
Jeg fik dog den lille sejr at komme ind i 3:02 hvilket er en forbedring på 3 min.
Det er jeg faktisk ganske godt tilfreds med både min højere vægt og mindre træning taget i betragtning.

Nu manglede bare de sidste 11 km hjem, og det blev for en gang skyld uden computer, for den pillede jeg af så jeg bedre kunne tage den med ro.
2 km før jeg var hjemme var jeg ved at gå helt kold. Følte det som om jeg var ved at begynde at ryste over hele kroppen, så jeg rykkede køleskabsdøren om og slugte en kold sodavand det første jeg kom hjem.
Bagefter tog jeg et velfortjent langt varmt bad.

Alt i alt en god dag. Kølig, blæsende og mega anstrengende ligesom jeg kan li det. Ja altså lige bortset fra det kølige og blæsende.

Dette indlæg blev udgivet i 2009. Bogmærk permalinket.

One Response to En forårsdag i Gudenådalen 2011

  1. Allan Jessen skriver:

    Ja, Henrik du gennemførte og det var det vigtigeste. Jeg synes det lyder til at du havde en god tur og det havde vi andre også.
    Dejligt at du er ude at cykle

Der er lukket for kommentarer.