Startside

Akvarie

Beskrivelser

Artikler

Salg

Link

Akvaristen

 

Den 10-6-06 startede jeg mit saltvandsakvarium, men inden jeg kom så langt havde jeg brugt omkring et år på at sætte mig ind i det at have et koralrevsakvarium.
Tiden der gik med at sætte sig ind i sagerne passede også fint med det faktum at der skulle skaffes penge til projektet.


Akvariet er på 430 L (130x55x60 cm lxbxh) placeret i hjemmelavet kabinet.
Systemet køre med en 112 L sump med Schuran 150 jetskim i første kammer. 2. kammer er et lille 16 L refugie med caulerpa og i 3. rum står en Ocean Runner fra Aqua Medic og fungere som retur.
Endvidere er der en ferskvandstank i skabet på 35 L til automatik opfyldning af fordampet vand. Hertil bruger jeg en SP3000 Niveumat fra Aqua Medic.
I selve Akvariet er der 80 kg Levende sten stablet og stribset fast til pvc rør. Cirkulation i akvariet skabes af 2 Tunze stream 6000 som styres af en multicontroller. Returpumpen strømmer ud bag stensætningen igennem en spraybar.

Belysning: 

Har fra starten af bestået af 6 stk.  54w T5 rør, og det fungeret fint. Mine koraller har vokset godt synes jeg. Belysningstiden var som følger
Kl. 10-00 tændes 2 blå rør
Kl. 10.45 tændes 2 hvide rør
Kl. 11.00 tændes  2 hvide rør

Kl. 21.00 slukkes 2 hvide rør
Kl. 21.15 slukkes 2 hvide rør
Kl. 22.00 slukkes 2 blå rør

1-12-2007 har jeg skiftet min T5 rør ud med en Aquasunlight 2x150w 10000 kelvin HQI + 2x54w blå T5. 
Grunden til jeg valgte at skifte til HQI var at den ene af mine controller til T5 brændte af, så der skulle jo gøres et eller andet og da jeg så fik et rigtig godt tilbud på lampen. 
Ja så kunne jeg ikke lade være. Der er da helt klart også kommet mere spil i vandet, men her efter godt en måned kan jeg ikke se det har ændret på væksten eller farverne på korallerne. 
Det er så heller ikke fordi at det er ret mange flere watt end før kun 84 w

På grund af den nye lampe har jeg været nød til at ændre låget på min lyskasse. Hvilket har bevirket den er blevet lidt mere åben og derved kommer der lidt lys op på loftet og væggen men ikke generende. Ændringen af lyskassen blev gjort primært pga. bedre lys fordeling og for at mindske varme påvirkningen. 
Efter ændringerne er det faktisk muligt at få temperaturen længere ned end hvad den var før HQI. Vandtemperaturen ligger nu på 25-26° C hvor den før var på 27-29° C. 

 

Jeg har valgt at køre efter Balling metoden. I starten tilsatte jeg manuelt en gang i døgnet ved hjælp af 100 ml sprøjter. 
Efter at have kørt balling i 6 måneder begyndte jeg at tilføre med doseringmaskine Grotech Tec III. Det gør tilførslen meget nemmere.
Det første år med balling er gået uden problemer, men fra septemper 2007 er det begyndt at køre lidt skævt. 
Korallerne vokser fint, men det kniber at holde en KH på 8 samtidig med Ca ligger på 400 ppm. Det er jo som bekendt vigtig man tilsætter lige meget af hver væske, men så bliver KH for høj eller Ca for lav. 
Jeg ved ikke om problemet evt kan skyldes at jeg døje med røde alger måske Cyano. Måske de kan bevirke værdine indirekte. En anden mulighed er måske at jeg har mange stenkoraller der bare vokser rigtig godt og derfor har et stort Ca forbrug. 
Jeg overvejer at anskaffe en kalkmikser og så supplere Ca tilsætning med den. Det vil sikkert også have en positiv effekt på min pH som ligger mellem 7,8-8,1 hvilket er til den lave side. 
Jeg har også en ide om en pH der ligger højere omkring 8,3-8,4 vil hæmme de røde algers vækst, men om det er rigtigt må jo komme an på en prøve.

Bundlaget bliver også skiftet ud til et grovere som så skal ligge i et meget tyndere lag end det fine sand jeg har i nu gør.  

 

 

 

 

 

 

Det levende:

Jeg er meget glad  for stenkoraller som man nok kan se, men der er da også plads til lidt blødkoraller, læderkoral, polypper og skiver.
For detaljeret liste af indhold koraller og fisk se under
.


Hjemmelavet kabinet.






Sumpen


16-1-2007


Montipora rød


Grøn slangesøstjerne


Zebrasoma flavescens


Zebrasoma xanthurum


Hugo